T.M.S. IMPACT

48 de sancţiuni în valoare de 17.000 lei aplicate de jandarmii nemţeni în 48 de ore

Nerespectarea prevederilor legale în domeniul comerțului ilegal, pescuitului sau tulburarea liniștii publice, adresarea de injurii și amenințări sunt fapte pentru care jandarmii au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenționale la sfârșitul săptămânii trecute.
În perioada 11 – 12 ianuarie, jandarmii nemțeni au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, constatând nerespectări ale legii pentru care au aplicat 48 sancţiuni contravenţionale dintre care 34 amenzi în valoare de 17.000 de lei și 14 avertismente.
Sancțiunile contravenționale au fost aplicate astfel:
– 38 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30 de amenzi în valoare totală de 11.200 lei și 8 avertismente pentru fapte precum adresarea de injurii, expresii jignitoare și amenințări, apelarea în mod repetat la mila publicului, provocarea ori participarea efectivă la scandal în locuri publice, tulburarea liniștii publice, refuzul de legitimare conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice
– 7 sancţiuni contravenţionale dintre care 1 amendă în valoare de 300 lei și 6 avertismente pentru pescuit recreativ/ sportiv fără permis sau autorizație conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura
– 2 amenzi în valoare de 4.000 lei pentru efectuarea de activități de comerț ilegal conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite
– 1 amendă în valoare de 1.500 lei pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție conform OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.
În perioada următoare jandarmii nemțeni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică pentru a sesiza încălcarea legilor în vigoare, iar în caz de urgenţă să apeleze numărul unic “112”.

Sursa: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Activități I.S.U desfășurate în parteneriat cu mănăstirile din Neamț

T.M.S. IMPACT

MARŢI 13 – Ziua Informării PREVENTIVE – I.S.U NEAMȚ

T.M.S. IMPACT

9 tineri nemțeni admiși la Scoala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.