T.M.S. IMPACT

Activități I.S.U desfășurate în parteneriat cu mănăstirile din Neamț

Printre misiunile pompierilor se numără și activitățile de pregătire a populației privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență.

Se spune, că prevenirea este de 10 ori mai ieftină decât intervenția.

Pentru că prevenirea poate salva vieți, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al Judeţului Neamț și Arhiepiscopia Iașilor au încheiat un protocol de colaborare în domeniul prevenirii situațiilor de urgență.

Pe tot parcursul vacanței de vară au fost organizate și desfășurate, în baza protocolului, la diferite așezăminte bisericești din județul Neamț, întâlniri ale copiilor cu salvatorii nemțeni. La aceste întâlniri copiii au învățat ce comportament ar trebui adoptat înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Astfel de evenimente, la care au participat in jur de 1000 de persoane, au fost desfășurate la:

 Biserica “Sfântul Nicolae” din comuna Alexandru cel Bun;

 Mănăstirea Neamț în cadrul Taberei “Bucuria Credinței”;

 Biserica din localitatea Galu, comuna Poiana Teiului;

 Mănăstirea Neamț în cadrul Taberei “Tinerețe înstrăinată vs tinerețe regasită”;

 Biserica “Sfânta Treime” din comuna Tarcău.

Pompierii le-au reamintit copiilor cum pot preveni producerea unei situații de urgență, regulile de comportare în cazul producerii unor situații de urgență (incendiu, cutremur, inundații, descoperirea unor elemente de muniție etc), modul de folosire a unui stingător, dar și importanța folosirii corecte a numărului unic pentru urgențe „112”.

Participanții la activitate au primit și informații necesare privind acordarea primului ajutor până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență, astfel:

– aplicarea manevrelor de resuscitare;

– poziția laterală de siguranță;

– manevra Heimlich de dezobstrucție a căilor aeriene.

Prezentarea autospecialei pentru stingerea incendiilor a fost, de fiecare dată, cel mai așteptat moment al întâlnirii.

Misiunea noastră continuă!

În luna septembrie, am reluat pregătirea personalului monahal, la Mănăstirea Sihăstria, prin prezentarea modului de comportare în cazul producerii unor situații de urgență precum și folosirea unui stingător.

Aceste acțiuni de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă a populației continuă cu sprijinul preoților de la bisericile din județ, prin diseminarea informațiilor către credincioși după slujbele religioase.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul campaniilor de informare preventivă:

 FOC – Flăcările Omoară Copii!

 RISC – Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale!

 RISC – Siguranța nu e un joc de noroc!

 Nu tremur la cutremur!

 Fii pregătit.ro

 Ai grijă la cea mare grijă – siguranța copilului tău!

 Detectorul de fum.

 Învață să salvezi o viață!

Sursa: I.S.U NEAMȚ

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: tmsi@email.com / contact@tmsi.ro

Alte știri

Apelurile la 112 localizare cu ajutorul tehnologiei A.M.L.

T.M.S. IMPACT

Cavalerii Cetății

T.M.S. IMPACT

Azi l-am condus pe ultimul drum pe un prieten drag nouă: GIGEL BÎRLIBA! Fiu al Iubirii şi al Luminii!

Dacian

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.