T.M.S. IMPACT

Atenționări de la meteorologi, recomandări de la jandarmii montani

Având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, îndeosebi în zona montană înaltă, emisă pentru intervalul 28 ianuarie ora 20.00 – 29 ianuarie ora 18.00, care vizează și partea vestică a județului Neamț, pentru prevenirea accidentelor sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani recomandă turiştilor aflaţi în stațiunile montane din județ:

  • să nu se aventureze pe traseele montane în intervalul menționat, să se echipeze corespunzător şi să rămână în zona cabanelor. În această perioadă traseele prezintă porțiuni acoperite cu gheață.
  • să se informeze despre evoluţia vremii iar în cazul în care sunt nevoiţi să folosească traseele montane să nu plece singuri la drum, să aleagă un traseu mai puţin dificil și să evite zonele de creastă.
  • să se retragă în locuri adăpostite sau la cea mai apropiată cabană dacă întâmpină dificultăți pe traseu sau se înrăutăţeşte vremea.

Turiștii aflați în dificultate pot solicita sprijinul jandarmilor montani apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajului de jandarmerie din zona în care se află.

Sursa: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Locuri de muncă disponibile de la 2 iunie 2020

T.M.S. IMPACT

126 de ani de la naşterea Ecaterinei Teodoroiu – „eroina de la Jiu”

T.M.S. IMPACT

A ars o locuință din localitatea Grumăzești

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.