T M S I

Buletin informativ 12.04.2018

Buletin informativ 12.04.2018
Misiune de stingere incendiu grajd în localitatea Petru Vodă

Joi, 12.04.2018, la ora 15:56, Detașamentul de pompieri Tîrgu Neamț – Garda II Poiana Teiului a intervenit, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD EPA, pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un grajd de animale în comuna Poiana teiului, sat Petru Vodă.
În urma producerii incendiului, a ars construcția realizată din lemn cu invelitoare din draniță, având o suprafață de aproximativ 60 metri pătrați..
Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de ,,foc deschis în spații deschise”.

Stingere incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Tarcău

Joi, 12.04.2018, la ora 17:36, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Tarcău. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijiniţi şi de cinci voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din orașul Bicaz și comuna Tarcău. Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 120 metri pătraţi vegetaţie uscată.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Misiune de degajare persoană înecată în râul Bistrița

Joi, 12.04.2018, la ora 17:45, Detașamentul de pompieri Tîrgu Neamț- Garda II Poiana Teiului a intervenit, cu o autospecială de intevenție și comandă, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD EPA, pentru degajarea unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, din râul Bistrița, în comuna Poiana Teiului, zona podului din satul Dreptu. Pentru degajarea persoanei găsite în râul Bistrița s-a acționat cu mijloace de primă intervenție(cordiță și cange). Bărbatul era decedat de aproximativ 24 de ore.

Intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință
Joi, 12.04.2018, în jurul orei 17:52, Detaşamentul de pompieri Roman a intervenit, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință particulară din comuna Poienari, sat Săcăleni.
Timp de aproximativ 2,5 ore, două echipaje de pompieri militari au acționat
cu un autocamion de intervenție și o ambulanță SMURD EPA pentru stingerea incendiului, la intervenție participând și doi voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poienari.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars acoperișul casei, realizat din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de cca. 15 metri pătrați, acoperișul adăpostului de animale realizat din lemn si plăci de azbociment pe o suprafață de caa. 60 metri pătrați, o magazie realizată din lemn cu o suprafață de cca. 16 metri pătrați, bunuri materiale aflate în adăpostul de animale și magazie și aproximativ 300 kg fân.
Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “jar sau scântei purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile”.

Ședință de pregătie în teren a echipei pirotehnice

Pe timpul desfășurării ședinței de pregătire în teren în comuna Dulcești – pădurea Corhana, a fost descoperit un proiectil perforant trasor cal. 76 mm, provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.
Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.
Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
a) să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
c) să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
e) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
f) să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate;

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.
Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.
Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]
C.U.I: 38607515

Alte articole

Site-ul www.tmsi.ro foloșeste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și este adaptat GDPR. Accept Mai mult