Deschiderea oficială a Zilelor “Ion Creangă”.

Astăzi, 1 martie, la împlinirea a 182 de ani de la nașterea “Împârâtului poveștilor” de la Humulești a fost oficiată deschiderea ediției a XLIX-a care s-a desfășurat la Casa memorială ,,Ion Creangă” din Humulești.

Aurelian Silvestru este un scriitor, psiholog, publicist și pedagog român din Republica Moldova. El este fondatorul și directorul Liceului de Inventică și Creativitate „Prometeu-Prim” din Chișinău, lider al Forumului Democrat al Românilor din Republica Moldova și editorialist la Vocea Basarabiei. 

Acesta a avut lansarea de carte: Cavalerul cu aripi de petale la “Colegiul Național Ștefan cel Mare” din Tîrgu-Neamț în prezența cadrelor didactice și a invitaților printre care și elevi.

Activitatea și lucrările sale au fost evidențiate de către oficialitățile locale cît și de persoane care au cunoștințe în domeniul literaturii fiind persoane cunoscute și invitați speciali la acest eveniment și la edițiile precedente.

Printre invitații speciali putem enumera: Dna. Cristina Cosma, Domnul Dorin Nicola- directorul Complexului Muzeal Județean Neamț, poetul Daniel Corbu.

Aurelian Silvestru a primit în cadrul acesui eveniment o Diplomă de Onoare din partea Conducerii Orașului Tîrgu Neamț înmânată de către administratorul public al orașului Geanina Fedeleș, aceasta a transmis un cuvânt din partea primarului orașului Tîrgu Neamț, Daniel Harpa, după care au urmat invitații.

Au participat elevi ai Școlii nr. 3 „Ion Creangă” care au stat pe tot parcursul evenimentului, au  cântat melodii și au  interpretar scenete de teatru cu personajele din scrierile marelui Povestitor Ion Creangă.

Material video complet mai jos:

Informații privind drepturile de autor:

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt permise copierea, reproducerea conţinutului acestui website numai alături citarea în lead a sursei cu link activ al site-ului www.tmsi.ro. Sunt nepermise recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.Detalii în secţiunea Termeni și condiții.Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile T.M.S IMPACT în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.tmsi.ro.