T.M.S. IMPACT

Elevi de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Tîrgu Neamț la Robo Fair Piatra Neamț – Watify & ETTW

Inițiativa Watify este o campanie de sensibilizare, finanțată de Comisia Europeană, pentru a stimula transformarea tehnologică a industriei europene.
Watify organizat un eveniment de intersectori interregionali pentru Robotică și Automatizare din Piatra Neamț, în colaborare cu Rubik Hub și ADR N-E.

Comisia Europeană a organizat Zilele Europene ale Industriei în perioada 22-23 februarie 2018 pentru a se asigura că politicile la nivel european, național, regional și local colaborează pentru a permite industriei europene să asigure locuri de muncă, creștere și inovare în Europa și să evidențieze noile industrii emergente , tendințele societale și de mediu care ar putea necesita un răspuns politic.

În conformitate cu Zilele Europene ale Industriei, Comisia a lansat un apel pentru evenimentele care au avut loc în cadrul săptămânii europene a industriei. Această serie de evenimente a servit ca o platformă pentru toți membrii locali, regionali și naționali interesați să experimenteze prima linie a politicii industriale europene.

Obiectivul evenimentului Robo Fair este de a stimula cooperarea între cluburile regionale pentru tineretul robotic, de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă și de a vorbi despre oportunitățile de dezvoltare (concursuri regionale / naționale / internaționale, burse, oportunități de afaceri etc.)

Pe de altă parte, prin acest eveniment s-a dorim să evidențieze importanța acestui domeniu cu creștere rapidă și a impactului său potențial general și să creeze un context prietenos în care actorii interesați pot:

-Să se informeze cu privire la oportunitățile și provocările oferite de Automation & Robotics, cu proiecte, inițiative și concursuri aferente.
– Să descopere competențele și complementaritățile regionale
– Să inițieze contactele și explorați posibilitățile de cooperare

La acest eveniment pe lângă elevi și studenți, au participat și două grupe formate din elevi de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Tîrgu Neamț de clasa a XI-a, sub coordonarea profesorului Sauciuc Gheorghe care predă la același liceu și au prezentat:
Roboți urmăritori de linie (LineFollower) și roboți controlați prin bluetooth.

Prima grupă intitulată Centrul de excelență Neamț a fost formată din elevii: Lendea Adrian, Claudiu Apostol, Oana Ionuț și Leonte Cosmin.Cea de-a doua grupă intitulată CTIC a fost formată din elevii:
Săvescu Ionuț. Ștefanache Andrei Mihai, Sandu Vlad și Vornicu Robert.

„Am fost plăcut impresionat de faptul că te simți destins să poți desfășura foarte liniștit activitatea pe care o ai și nu se pune presiune pe tine.Provocări pe care le întâlnim mai mereu în crearea unui robot sunt foarte multe dar cel mai important cred eu sunt emoțiile, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce se petrece pe parcursul acestei proceduri, trebuie să depunem un efort deosebit de mare în ceea ce privește sprijinul financiar și nu numai.

De asemenea aceste lucruri se pot diminua în timp, pe măsură ce căpătăm experiență.
Atenția este un lucru cred eu foarte important pentru a realiza un prototip, deoarece este nevoie de concentrare maximă de cunoștințe și de anumite deprinderi.

O opinie referitoare la acest eveniment petrecut astăzi este că fiecare a avut timp și spațiu necesar și de ce nu, sprijin din partea staff-ului de la Rubik Hub.” ne-a relatat elevul Săvescu Ionuț după participarea la acest eveniment.

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Măsuri de ordine la Concertul „Holograf Simfonic”

T.M.S. IMPACT

Cursuri de formare profesională pentru anul 2020 AJOFM NEAMȚ

T.M.S. IMPACT

Persoană dispărută! Ați văzut-o?

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.