T.M.S. IMPACT

Facilitarea accesului la finanțarea din POCA pentru ONG-uri și parteneri sociali

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Autoritatea de Management a Programului Operațional Capacitate Administrativă (AM POCA), vine în sprijinul ONG-urilor și partenerilor sociali (organizații sindicale, organizații patronale, precum și formele de asociere ale acestora cu personalitate juridică) prin lansarea unui apel de proiecte pentru regiunile mai puțin dezvoltate și a unui apel de proiecte pentru regiunea mai dezvoltată (București-Ilfov), care vizează consolidarea capacității acestor organizații de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

 

Apelurile de proiecte vor facilita crearea unor parteneriate pentru dezvoltare locală între autorități locale, ONG-uri și parteneri sociali.

 

Proiectele depuse vor contribui la dezvoltarea la nivel local, prin finanțarea unor acțiuni specifice Fondului Social European, precum: consolidarea capacității interne a ONG-urilor/partenerilor sociali, în vederea atragerii și menținerii de membri și/sau voluntari, îmbunătățirea capacității acestora de a-și extinde aria de intervenție și de a multiplica activitățile cu impact pozitiv, precum și inițiative vizând promovarea și respectarea valorilor democratice și a drepturilor omului, care își propun creșterea implicării cetățenilor în comunitate și în procesul de luare a deciziilor (cetățenie activă).

 

Pentru simplificarea procesului de implementare a proiectelor, MDLPA va introduce costuri simplificate, care vor genera un impact pozitiv în toate etapele gestionării fondurilor, permițând o mai bună concentrare asupra atingerii obiectivelor propuse. Astfel, se va reduce numărul de documente justificative financiare aferente cererilor de rambursare (pentru cheltuielile indirecte efectuate în cadrul proiectului nu se vor solicita documente suport, rambursarea acestora fiind făcută în cuantumul de 15% din costurile directe de personal validate). Utilizarea costurilor indirecte va asigura, totodată, aplicanților un proces facil de accesare a finanțării, prin prezentarea de documente justificative doar pentru cheltuielile directe.

 

În cadrul acestor apeluri, solicitanții eligibili pot fi ONG-urile și partenerii sociali (organizații sindicale, organizații patronale, precum și formele de asociere ale acestora cu personalitate juridică).

 

Cererile de proiecte fac parte din mecanismul competitiv, sunt finanțate din axa prioritară 2, obiectivul specific 2.1, și se regăsesc în MySMIS: cererea de proiecte POCA/659/2/1 (CP14/2021 pentru regiunile mai puțin dezvoltate) și cererea de proiecte POCA/660/2/1 (CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată).

 

Alocarea financiară eligibilă orientativă a CP14/2021 pentru regiunile mai puțin dezvoltate este de 17 milioane de lei, iar cea a CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată este de 4,25 milioane de lei. Valoarea eligibilă minimă a proiectelor finanțate este de ‪150.000‬ de lei, iar cea maximă este de ‪425.000‬ de lei.

 

Proiectele pot fi depuse exclusiv prin aplicația MySMIS, până pe 31 martie 2021, ora 23.59, și vor fi finanțate în baza punctajului obținut, în limita alocărilor financiare ale apelurilor.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Bd. Libertatii nr. 16, Latura Nord, sector 5, cod 050706, Bucuresti

Tel. ‪0372 111 499‬

[email protected]

Site: www.mlpda.ro

Editor: G. Gafencu

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale

T.M.S. IMPACT

Biserica subterană Sfânta Varvara

Dacian

Incendiu la o baracă a Ocolului Silvic Bicaz

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.