Grenadă din al II-lea Război Mondial descoperită în comuna Boghicea

Astăzi, 01 martie a.c., in jurul orei 16:19, echipa pirotehnică a unității a fost solicitată să intervină în comuna Boghicea, pădurea Sîga, pentru a ridica o grenadă de mână defensivă descoperită de un grup de copii ce se aflau la joacă . Copiii au participat la activitatea de informare preventivă desfășurată de echipa pirotehnică la Școala gimnazială Boghicea în luna decembrie 2018 și au reținut modul de comportare în cazul descoperirii munițiilor neexplodate.

Aceștia după ce au văzut muniția au mers acasă și și-au anunțat părinții despre descoperirea făcută, părinții fiind cei care au sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență ” 112 “.
Pe această cale felicităm copiii pentru comportamentul exemplar dovedit în această situație.
Muniția a fost ridicată de echipa pirotehnică și depozitată, în vederea distrugerii ulterioare, aceasta provenind din Al Doilea Război Mondial.

Sursa: ISU Neamț

Informații privind drepturile de autor:

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt permise copierea, reproducerea conţinutului acestui website numai alături citarea în lead a sursei cu link activ al site-ului www.tmsi.ro. Sunt nepermise recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.Detalii în secţiunea Termeni și condiții.Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile T.M.S IMPACT în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.tmsi.ro.