Grenadă din al II-lea Război Mondial descoperită în comuna Boghicea

Astăzi, 01 martie a.c., in jurul orei 16:19, echipa pirotehnică a unității a fost solicitată să intervină în comuna Boghicea, pădurea Sîga, pentru a ridica o grenadă de mână defensivă descoperită de un grup de copii ce se aflau la joacă . Copiii au participat la activitatea de informare preventivă desfășurată de echipa pirotehnică la Școala gimnazială Boghicea în luna decembrie 2018 și au reținut modul de comportare în cazul descoperirii munițiilor neexplodate.

Aceștia după ce au văzut muniția au mers acasă și și-au anunțat părinții despre descoperirea făcută, părinții fiind cei care au sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență ” 112 “.
Pe această cale felicităm copiii pentru comportamentul exemplar dovedit în această situație.
Muniția a fost ridicată de echipa pirotehnică și depozitată, în vederea distrugerii ulterioare, aceasta provenind din Al Doilea Război Mondial.

Sursa: ISU Neamț

 

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]