Hollywood a închis site-urile populare Openload, Streamango

Cele mai mari studiouri de la Hollywood au reușit să închidă Openload, un popular site de piratare care a primit mai mult trafic online decât Hulu, HBO Go și NBCNews.com. Un al doilea site de piratare, Streamango, a fost de asemenea închis.

Alianța pentru Creativitate și Divertisment (ACE) a anunțat printr-un comunicat că a ajuns la un acord cu operatorul a două importante platforme de stocare și streaming ilegal a conținutului media. Înainte de această acțiune a ACE, Openload și Streamango erau folosite masiv pentru piraterie, utilizatorii încărcând filme, seriale și alte producții, pe care apoi le publicau de obicei printr-un player încorporat (embedded) pe websiteurile lor.

Charles Rivkin, care conduce Motion Motion Assn., Este și președinte ACE.

“De ani buni, aceste două operațorii pirați nu au reușit să ia măsuri semnificative pentru a opri diseminarea conținutului ilegal, dăunând creatorilor și consumatorilor înșelători”, a spus el într-un comunicat joi.

Pirateria digitală a devenit o preocupare tot mai mare în rândul studiourilor majore și a rețelelor de televiziune, deoarece creșterea streamingului de divertisment a făcut pirateria mai ușoară și mai răspândită.

ACE a spus că Openload a furnizat conținut piratat la 72% din primele 50 de streaminguri video ilegale și site-uri de link-uri din lume. Site-ul avea peste 1.000 de servere în România, Franța și Germania.

Site-ul openload.co a afișat joi următorul mesaj: „Acest site web este indisponibil mai mult din cauza încălcării drepturilor de autor.” Site-ul a redirecționat automat vizitatorii către site-ul oficial al ACE.

Anul trecut, site-ul TorrentFreak a clasat Openload pe locul 7 în top 10 lista de site-uri, prin cota de trafic video, chiar în spatele Facebook Video și înaintea Sky Go.

ACE a declarat că a asigurat de curând ordonanțe permanente împotriva altor operațiuni de piratare, inclusiv Vader Streams, Dragon Box și TickBox.

Alianța pentru Creativitate și Divertisment, care include membrii studioului Asociației Motion Picture și alte companii din întreaga lume, a declarat că site-urile au fost de asemenea obligate să plătească „o distincție semnificativă pentru daune”.

Termenii nu au fost dezvăluiți, dar ACE a urmărit un proces civil în Germania și soluționat în afara instanței.

În 2018, reprezentantul comerțului american a listat Openload într-o revizuire a piețelor „notorii”. Acesta a menționat practicile sale de a încuraja utilizatorii să încarce conținut neautorizat în schimbul descărcărilor gratuite.

La începutul acestui an, Openload a prezentat episoade din sezonul final al Game of Thrones, mai sus, după ce s-au scurs în Germania cu câteva ore înainte de a fi difuzate.

Oficiul Reprezentantului Comerțului din SUA (USTR) a amintit Openload în “Out-of-Cycle Review of Notorious Markets” din 2018, citând practica platformei online de a stimula utilizatorii să încarce conținut neautorizat.

ACE se angajează să protejeze piața legală a conținutului media printr-o serie de strategii juridice și practice. Acesta este un mare pas către acest obiectiv, deoarece de ani buni, aceste două platforme nu au reușit să implementeze măsuri eficiente pentru a opri distribuția conținutului ilegal”, a declarat Charles Rivkin, președinte și CEO al Motion Picture Association și președinte ACE.

Ca urmare a acestei acțiuni a ACE, operatorul din spatele ambelor platforme a fost obligat să oprească serviciile sale și să plătească despăgubiri semnificative.


Despre ACE

Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) este o coaliție globală dedicată reducerii pirateriei online și protejării pieței legale a conținutului media. Membrii ai ACE sunt Amazon, AMC Networks, BBC Worldwide, Bell Canada și Bell Media, Canal + Group, CBS Corporation, Channel 5, Charter Communications, Constantin Film, Discovery, Foxtel, Grupo Globo, HBO, Hulu, Lionsgate, Metro- Goldwyn-Mayer (MGM), Millennium Media, NBC Universal, Netflix, Paramount Pictures, SF Studios, Sky, Sony Pictures Entertainment, Star India, Studio Babelsberg, STX Entertainment, Telefe, Telemundo, Televisa, Univision Communications Inc., Village Roadshow, Walt Disney Studios Motion Pictures și Warner Bros. Entertainment Inc.

 

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]