T.M.S. IMPACT

Jandarmii montani, în misiune la Serbările Zăpezii din Durău

Timp de două săptămâni, în perioada 24 ianuarie – 2 februarie,  jandarmii montani din Durău vor fi pe pârtie alături de iubitorii sporturilor de iarnă și de turiștii sosiți în stațiune. Misiunile jandarmilor vor viza asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la manifestările prilejuite de Serbările Zăpezii care vor avea loc în cele două weekenduri 24 – 26.01, respectiv 31.01. – 02.02 și vor acționa pentru îndrumarea, informarea și acordarea de asistență turiștilor și persoanelor aflate în dificultate, prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură antisocială care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială, respectarea regulilor pe pârtii.

Pentru ca momentele petrecute pe pârtie să fie lipsite de accidente sau incidente nedorite, jandarmii montani recomandă practicanților sporturilor de iarnă să respecte recomandările organizatorului evenimentului dar și reglementările pe pârtii:

  • este interzis accesul sau circulaţia pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul;
  • este interzisă coborârea pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement, utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale;
  • accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat pentru practicarea schiului este interzis.

Deşi meteorologii anunţă sfârșitul de săptămână cu vreme bună, turiştii care vor alege să pornească în drumeție spre platoul Masivului Ceahlău trebuie să fie echipaţi corespunzător, pentru că vremea se poate schimba oricând, să nu plece singuri la drum, să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu.

Reamintim turiștilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie montană, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor și locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Sursa: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Miercurea Alarmelor!

T.M.S. IMPACT

Incendiu la o locuinţă din Farcaşa

George

Sfânta Liturghie din Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (Luarea Crucii și urmarea lui Hristos) Marcu 8, 34-3; 9, 1

Dacian

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.