T.M.S. IMPACT

Marți, 13 – Ziua Informării PREVENTIVE – I.S.U NEAMȚ

Multe persoane asociază ziua de marți, numărul 13 și pisica neagră cu ghinionul! Noi credem că „ghinionul” poate fi prevenit!

Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informați la timp și să știți cum să acționați corect!

Este pentru binele dumneavoastră și al familiei dacă identificați potențialele pericole, vă însușiți și aplicați măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată “Ziua Informării Preventive”.

Desfăşurate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

Având în vedere contextul actual, în perioada următoare, acţiunile inspectoratului pentru situaţii de urgenţă vor urmări să atragă atenţia, în special, în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, precum și pe celelalte tipuri de riscuri specifice județului Neamț.

Pentru conştientizarea populaţiei privind măsurile de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportament menite a le salva viaţa şi bunurile IGSU a iniţiat şi desfăşurat mai multe campanii de informare preventivă:

 F.O.C. – Flăcările Omoară Copii – campania a fost iniţiată în anul 2012 şi a avut ca

obiectiv de bază reducerea numărului de incendii la locuinţe și implicit al victimelor din rândul copiilor; www.facebook.com/flacarileomoaracopii.

 RISC – Proiectul I–Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale! – campania a fost iniţiată în anul 2013 şi are ca obiectiv de bază reducerea numărului de incendii și explozii generate de improvizații la instalațiile electrice și de gaze naturale la locuinţele cetățenilor;

 RISC – Proiectul II – Siguranța nu e un joc de noroc! – campania a fost iniţiată în anul 2014 şi are ca obiectiv de bază reducerea numărului de incendii generate de coșurile de fum la locuinţele cetățenilor;

Link accesare detalii campanie: https://www.igsu.ro/Comunitate/CampaniiInformare

Link spot video:

/p>

 RISC – Proiectul III – Siguranța NU e un joc de noroc! – campania a fost iniţiată în anul 2015 şi are ca obiectiv de bază reducerea numărului de incendii generate de improvizații și de suprasolicitarea instalațiilor electrice la locuinţele cetățenilor;

Link accesare detalii campanie: https://www.igsu.ro/Comunitate/CampaniiInformare

Link accesare spot video:

/p>

 Nu tremur la cutremur – campania a fost iniţiată în anul 2015 şi are ca obiectiv de bază informarea, conștientizare și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația producerii unui cutremur de magnitudine ridicată; www.facebook.com/campania.nutremurlacutremur.

 RISC – Proiectul IV – Mai bine previi, decât să nu fii! – campania a fost iniţiată în anul 2016 şi are ca obiectiv de bază informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie, în scopul reducerii numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe;

Link accesare detalii campanie: https://www.igsu.ro/Comunitate/CampaniiInformare

Link-ul accesare spot video:

/p>

 RISC – Proiectul V – Scăpările de gaze – Campania a fost iniţiată în anul 2018 şi are ca obiectiv de bază informarea, conștientizare și pregătirea populației pentru a reacționa corect în situația în care sesizează scăpări de gaze, în scopul reducerii numărului de victime și implicit a pagubelor materiale generate de scăpările de gaze;

Link accesare detalii campanie: https://www.igsu.ro/Comunitate/CampaniiInformare

Link accesare spot video:

/p>

 Nu încărca butelia la stația GPL! – campania se desfăşoară în parteneriat cu Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat ca urmare a vulnerabilităților identificate în rândul populației, în ceea ce privește cunoașterea riscurilor la care este expusă în situaţia în care apelează la încărcarea buteliilor de aragaz de la SKID-urile auto. Necesitatea derulării campaniei se fundamentează pe situațiile înregistrate la nivel național, evenimente care s-au soldat cu pierderi de vieți omenești, răniri sau pagube materiale însemnate

Link către spotul video:

/p>

Spotul audio se regaseste la urmatorul link: https://isubif.ro/local/campania-nu-incarca-butelia-la-statia-gpl/.

 Fiipregatit.ro a devenit sursa oficială de informare pentru a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru. https://fiipregatit.ro/campanie/caravana-fii-pregatit/

Această zi ne oferă posibilitatea de a conştientiza cetăţenii asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă

Astăzi, între 11:00 și 12:00, mâine, 13 iulie 2021, pe platoul Curții Domnești din municipiul Piatra-Neamț, vom fi prezenti cu o autospecială de stingere. Vă așteptăm pentru a vă întâlni cu salvatorii nemțeni care vor distribui diverse materiale informative și vor discuta și răspunde întrebărilor adresate de cetățenii intersați.

Acțiunile noastre sunt orientate spre informarea şi educarea cetățenilor pentru ca aceștia să fie pregătită în cazul producerii unei situații de urgență.

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Minoră din Roman dispărută. AŢI VĂZUT-O?

George

Legătura neașteptată dintre Facebook, Google și PIB-ul României

T.M.S. IMPACT

126 de ani de la naşterea Ecaterinei Teodoroiu – „eroina de la Jiu”

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.