T.M.S. IMPACT

Ministerul Justiţiei propune eliberarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia

Ministerul Justiției propune Guvernului României eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția

Ministerul Justiţiei vrea eliminarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneţia. Astfel, propunerea va merge la Guvern şi urmează să fie discutată în următoarea şedinţă de Executiv. Procedura spune că Guvernul trebuie să transmită către Comisia de la Veneţia propunerea de revocare din funcţie.

Decizia vine după ce judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-au dat câştig de cauză Laurei Codruţa Kovesi în dosarul în care a acuzat că a fost demisă de la şefia DNA într-un mod abuziv.

Știre oficială:

În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicațiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justiției va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției.

sursa just.ro/mediafax.ro

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Miercurea Alarmelor!

T.M.S. IMPACT

Facilitarea accesului la finanțarea din POCA pentru ONG-uri și parteneri sociali

T.M.S. IMPACT

Locuri de muncă disponibile de la 2 iunie 2020

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.