Misiuni stingere incendii

Marti, 30.10.2018, la ora 11:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la vegetația uscată în localitatea Săcălușești, comuna Agapia. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars vegetația uscată pe o suprafață de 500 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

 

Marti, 30.10.2018, la ora 12:20, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la vegetația uscată în comuna Bălțătești. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars vegetația uscată pe o suprafață de 100 mp și aproximativ 100 mp lan de porumb.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

 

Marti, 30.10.2018, la ora 13:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă proprietate particulară, în localitatea Roznov, sat Slobozia. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț și o autospecială de intervenție din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Roznov, care au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars cca. 2 mc lemne de foc, 3 m gard din lemn și aproximativ 500 kg deșeuri din lemn.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

 

Marti, 30.10.2018, la ora 17:17, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la vegetația uscată în municipiul Roman. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars vegetația uscată pe o suprafață de 200 mp și aproximativ 50 kg de deșeuri vegetale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

 

Marti, 30.10.2018, la ora 17:55, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la vegetația uscată în localitatea Holm, comuna Pâncești. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars vegetația uscată pe o suprafață de 2000 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

 

Marti, 30.10.2018, la ora 21:51, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la vegetația uscată în orașul Târgu Neamț. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars 3 m gard din lemn.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

Miercuri, 31.10.2018, la ora 11:44, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la vegetația uscată în localitatea Luțca, comuna Sagna. La locul evenimentului s-a deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars vegetația uscată pe o suprafață de 5000 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

 

Miercuri, 31.10.2018, la ora 13:42, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unei explozii urmată de incendiu la un apartament din municipiul Piatra Neamț, str. Dimitrie Leonida. La locul evenimentului s-au deplasat 13 echipaje de pompieri militari cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare, 1 autocamion de intervenție, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 2 autoambulanțe SMURD și 1 autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. Ajunse la locul evenimentului, forțele profesioniste de intervenție au acționat concomitent, atât pentru căutarea și salvarea persoanelor surprinse de explozie, cât și pentru localizarea și lichidarea incendiului care s-a propagat și la acoperișul blocului. În urma misiunilor de recunoaștere în apartamentele afectate, au fost identificate și salvate un număr de trei persoane, una de la etajul 4, cu ajutorul autoplatformei de intervenție la înălțime, iar celelalte două de la etajul 2. De asemenea, trei persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Piatra Neamț, una din ele cu  arsuri de gradele 3 și 4 pe cca 70% din suprafața corporală.

Ca urmare a producerii exploziei, urmate de incendiu, au fost distruse/afectate: 3 apartamente, 16 apartamente cu uși și geamuri sparte, acoperișul din astereală de lemn și învelitoare azbociment pe cca 300 mp.

Cauza probabilă de producere a exploziei urmată de incendiu a fost o acumulare de gaz metan ca urmare a  ,,pierderii proprietăților fizico-chimice a unor instalații, conducte, armături”, inițiată de arcul electric al unui comutator.

Asupra cauzelor care au dus la ,,pierderea proprietăților fizico-chimice a unor instalații, conducte, armături” se vor pronunța, în urma unor activități specifice, organele de poliție.

Mircuri, 31.10.2018, la ora 14:43, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la vegetația uscată în municipiul Piatra Neamț, str. Gheorghe Asachi. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars vegetația uscată pe o suprafață de 800 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

Miercuri, 31.10.2018, la ora 17:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la vegetația uscată în localitatea Ghindăoani, comuna Ghindăoani. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars deșeuri menajere și vegetația uscată de pe o suprafață de 100 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spații deschise”.

 

Miercuri, 31.10.2018, la ora 18:56, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un tomberon de gunoi în municipiul Roman, str. Gloriei. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, care a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 50 kg de deșeuri menajere și vegetale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,acțiune intenționată”.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]