T.M.S. IMPACT

Monetăria Regală Britanică a lansat o monedă în cinstea trupei Queen

Monetaria Regala a Marii Britanii (Royal Mint) a lansat o monedă de colecţie în cinstea trupei Queen, a anunţat, luni, serviciul de presă al Monetăriei pe contul oficial de Twitter. În materialul video postat pe Twitter, moneda este prezentată de chitaristul trupei, Brian May, care a numit momentul ca fiind unul foarte neaşteptat. “Avem aici o monedă regală în valoare de 5 lire sterline, emisă de Royal Mint conform normelor stabilite. Pe o parte este imaginea reginei (Elisabeta a II-a), iar pe cealaltă parte – Queen. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat până acum” – a declarat Brian May. Aceasta este prima monedă dintr-o nouă serie de monede “Legendele Muzicii”, care vor fi lansate în cinstea artiştilor britanici emblematici. Valoarea monedei Queen variază între 13 lire sterline şi 2020 de lire sterline, în funcţie de dimensiunea şi metalul din care este confecţionată.

Știre actualizată:

Designul monedei comemorative, realizat de Chris Facey, a fost supervizat de Brian May şi Roger Taylor.

„Este un moment de genul «Cine ar fi crezut?!». Avem o monedă de 5 lire sterline, emisă de Royal Mint, personalizată. Pe o parte este regina, pe cealaltă parte, Queen. Asta nu s-a mai întâmplat până acum. Va fi disponibilă pentru cumpărare în mai multe variante, însoţite de cutii special realizate”, a precizat May într-un mesaj video.

Potrivit site-ului Royal Mint, aceasta este prima monedă dintr-o nouă serie care va sărbători artişti britanici emblematici.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu ales. Nu doar pentru că este una dintre trupele mele preferate, dar şi pentru că este prima dată când o trupă apare pe o monedă britanică”, a transmis Facey.

Formaţia Queen a fost înfiinţată în 1970, la Londra. Trupa a cunoscut succesul în formula: Freddie Mercury (voce, pian, chitară), Brian May (chitară, voce), John Deacon (bas) şi Roger Taylor (tobe, voce). După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferiţi solişti. În perioada 2004 – 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers (Free şi Bad Company). Din 2009, alături de May şi Taylor cântă Adam Lambert.

Cu 15 albume de studio, formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2001, şi primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, în 2002. Doi ani mai târziu, Queen a fost inclusă în UK Hall of Fame. Albumele formaţiei au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Sfânta Liturghie din Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (Luarea Crucii și urmarea lui Hristos) Marcu 8, 34-3; 9, 1

Dacian

Grupul vocal “Stephanos” al Colegiului Național “Ștefan cel Mare” din Târgu- Neamț

Dacian

Cazinoul din Constanța a fost predat oficial constructorului!

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.