„Nu au crezut că un român poate să ajungă sfânt, de aceea au cerut și au așteptat mărturii”

Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, superiorul Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă, le-a vorbit pelerinilor prezenți la Sfânta Liturghie, spunându-le că deși a fost contestată sfințenia lui, Sfântul Ioan Iacob a dovedit prin foarte multe minuni că este plăcutul lui Dumnezeu: „Este cunoscut faptul că în calendarul Bisericii noastre, sfântul a fost canonizat în anul 1992, însă în calendarul Patriarhiei din Ierusalim, Sfântul Ioan a fost trecut mai târziu, în anul 2016. Această așteptare s-a întâmplat deoarece mulți dintre părinții care slujesc în Patriarhia Ierusalimului sunt greci, și nu au crezut că un român poate să ajungă sfânt, de aceea au cerut și au așteptat mărturii, pe care să le lucreze sfântul nostru. Sunt o mulțime de mărturii care au fost adunate, minuni care s-au petrecut și se petrec, cărora n-au putut să stea împotrivă și au trebuit să recunoască faptul că Sfântul Ioan este plăcutul lui Dumnezeu, fiind așezat în calendarul ortodox al Patriarhiei Ierusalimului”.

 

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]