T.M.S. IMPACT

Peste 4.200 de intervenții gestionate de pompieri, în ultimele trei zile, la nivel național

În ultimele trei zile, peste 5.300 de pompieri au acționat pentru gestionarea unui număr de 4.263 intervenții, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (3.702 cazuri SMURD).

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 283 de incendii, care, în mare parte, au avut drept cauză probabilă utilizarea mijloacelor de încălzire sau instalațiile electrice cu defecțiuni sau improvizații.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 19 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața, în județele Argeș, Giurgiu, Ilfov și Teleorman.

Una dintre intervențiile relevante gestionate în acest sfârșit de săptămână a avut loc în județul Botoșani. În cursul zilei de ieri, pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în localitatea Gorbănești, între un microbuz și un autoturism. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. În urma evenimentului rutier au rezultat 11 victime, din care una inconștientă. După acordarea asistenței medicale de urgență, toate victimele au fost transportate la spital.

Complexitatea intervenției a fost determinată nu numai de numărul mare de victime, ci și de izbucnirea unui incendiu care risca să cuprindă ambele autovehicule. Un rol determinant în salvarea persoanelor implicate în accident l-a avut colegul nostru, plt.maj. Cătălin Grindiei, din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani. Acesta se afla în zonă, a observat accidentul și nu a ezitat nicio secundă să ofere ajutorul.

Reamintim cetățenilor faptul că, începând din această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de intensificări ale vântului care vizează județele din Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și sudul Moldovei, precum și zonele montane. Valabilitatea codului va fi până în această seară la ora 22.00, perioadă în care vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăși 75…80 km/h.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, recomandăm cetățenilor din județele vizate ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Evenimentele înregistrate la nivel național vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

SURSA: I.G.S.U

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe

T.M.S. IMPACT

Jandarmii montani, în misiune la Serbările Zăpezii din Durău

T.M.S. IMPACT

#Stop Apelurilor False La 112.

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.