T.M.S. IMPACT

Pomenirea arhimandritului Iustin Pârvu la 8 ani de la adormire

Părintele arhimandrit Iustin Pârvu, ctitorul așezămintelor monahale de la Petru Vodă și mărturisitor al credinței ortodoxe în timpul regimului comunist, a fost pomenit sâmbătă, 12 iunie 2021, de clerici și ucenici veniți din toată țara. Sfânta Liturghie și slujba de pomenire au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, delegatul Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, în Altarul de vară al mănăstirii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Încă de la primele ore ale dimineții, credincioșii și pelerinii veniți din mai multe zone ale țării au așteptat să se închine la mormântul părintelui Iustin. Zeci de stareți, profesori, ucenici și preoți din zona Neamțului s-au rugat pentru sufletul ctitorului mănăstirilor de la Petru Vodă. Răspunsurile la slujbe au fost oferite de un grup de psalți din Iași.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a evocat personalitatea cunoscutului duhovnic, afirmând că jertfa părintelui Iustin a fost închinată lui Dumnezeu: „Părintele Iustin L-a iubit pe Dumnezeu din toată ființa lui, și în închisoare, și în libertate, și în momentele de bine, și în cele de încercare, și se vede acest lucru prin viața lui minunată, sfântă și dumnezeiască. Poruncile Lui au fost mai presus de orice în viața și lucrarea părintelui. Asculta de Dumnezeu mai mult decât asculta de oameni și se vede că prin faptele lui deosebite, prin ucenicii pe care i-a format, prin mulțimea de oameni pe care i-a spovedit, a împlinit poruncile lui Dumnezeu și, mai mult decât atât, a sădit în fiecare dragostea lui Dumnezeu. Jertfa lui pământească, bisericească, sfântă, a fost închinată Bisericii și implicit lui Dumnezeu”.

La final, după ce părintele stareț Hariton Negrea a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor de față, clericii au oficiat slujba de pomenire la mormântul părintelui, iar cei prezenți, dimpreună cu preoții, au cântat „Veșnică pomenire”.

Părintele Iustin Pârvu a trecut la Domnul în ziua de 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani și este înmormântat lângă ctitoria lui.

Operator\Editor Imagine- Dacian Aniței

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Incendiu la un apartament din orașul Târgu Neamț

T.M.S. IMPACT

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe

T.M.S. IMPACT

Interviu oferit de Dl.Eugen Simion din cadrul DGASPC Neamț.

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.