Spectacol de stradă extraordinar, la Suceava, cu ocazia celei mai mari parade a obiceiurilor de iarnă din Bucovina.

Urătorii au venit din toate colțurile Bucovinei, din județul Iasi dar și din Ucraina și Republica Moldova, fiind vorba despre un festival internațional. 

Aproximativ 10.000 de oameni au ieșit pe străzile orașului pentru a urmări festivalul de datini de iarnă organizat de Consiliul Județean Suceava, în colaborare cu Centrul Cultural Bucovina. Urători, mascați, urși, caprițe, răzesi, irozi și colindători au luat vineri cu asalt străzile municipiului reședință de județ. Urătorii au venit din toate colțurile Bucovinei, din județul Iași dar și din Ucraina și Republica Moldova, fiind vorba despre un festival internațional. În fruntea alaiului de urători mergea un plug tras de boi, așa cum cere tradiția de Anul Nou, plugul cu boi fiind un simbol al belșugului. Au urmat buciumași iar apoi, cșlare pe cai maiestuoși, răzeși în frunte cu Ștefan cel Mare. 

Informații privind drepturile de autor:

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt permise copierea, reproducerea conţinutului acestui website numai alături citarea în lead a sursei cu link activ al site-ului www.tmsi.ro. Sunt nepermise recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.Detalii în secţiunea Termeni și condiții.Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile T.M.S IMPACT în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.tmsi.ro.