T.M.S. IMPACT

STS asigură comunicații video securizate pentru misiunile SMURD

Serviciul de Telecomunicații Speciale a instalat o aplicație de videoconferință pe tabletele care sunt în dotarea mașinilor de intervenție ale SMURD. Aplicația permite transmiterea de imagini video de la fața locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator, în scopul evaluării cât mai corecte și mai rapide a situației de la fața locului. Soluția tehnică proiectată și implementată de STS asigură totodată și securizarea datelor.

Proiectul este unul pilot și cuprinde aproximativ 300 de tablete pentru mașinile de intervenție SMURD din zonele București-Ilfov, Bihor, Iași, Mureș și Timiș, urmând ca acesta să fie extins la nivel național. În final, STS va implementa aplicația de videoconferință pe aproximativ 5.000 de tablete.

Este important de menționat faptul că aplicația funcționează în regim live, nefiind stocate înregistrări în Sistemul 112, precum și faptul că funcționează doar în zonele în care rețelele publice de comunicații mobile au capacități de trafic corespunzătoare.

Practic, mașinile de intervenție SMURD din cele cinci zone cuprinse în proiectul pilot sunt dotate cu o astfel de tabletă. În momentul în care echipajul ajunge la caz, completează fișa direct pe tabletă, apoi o transmite către unitatea de primiri urgențe. În funcție de natura cazului, la solicitarea medicului coordonator, echipajul poate transmite în timp real informații de la fața locului către dispecerat, prin intermediul aplicației instalate de STS pe tablete.

STS va asigura, totodată, derularea sesiunilor de instruire a utilizatorilor finali ai Sistemului de Comunicații Video, respectiv personalul din echipele agențiilor specializate de intervenție medicală.

O primă instruire a personalului medical din cadrul SMURD, care va utiliza soluția tehnică implementată de STS pentru transmiterea imaginilor video de la locul intervenției prin tabletele din dotarea mașinilor SMURD către dispeceratele care le coordonează activitatea, a avut loc vineri, 28 februarie a.c., și s-a realizat în sistem de videoconferință, STS punând la dispoziție comunicațiile video între sediul central al instituției noastre și dispeceratele integrate ale proiectului pilot.

Sursa: S.T.S

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Tâlhărie și bătăi în Târgu Neamț

T.M.S. IMPACT

ATELAJ HIPO(CĂRUȚĂ) IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER PE DN 15 – Costişa

T.M.S. IMPACT

A ars o locuință din localitatea Grumăzești

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.