T.M.S. IMPACT

Tradiţii din Tupilati Şezătoare înainte de Lăsata Secului 29 februarie 2020

În fiecare an, la se organizează o şezătoare traditionala la care iau parte tinerii din Grupul folcloric “BUSUIOCUL” alături de creatori populari locali. Lăsata Secului reprezintă o saăbătoare ce semnifică ultima zi, când se mai poate mânca “de dulce”, înainte de a începe unul din cele patru mari posturi rânduite în Biserica Ortodoxă (Postul Naşterii Domnului, Postul Sfintelor Paşti, Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi Postul Adormirii Maicii Domului). Această sărbătoare este respectată cu sfinţenie în Tupilati dovadă că în fiecare an este organizată o şezătoare înainte de intrare în Postul Paştelui. În cadrul şezătorii se realizează următoarele munci tradiţionale: torsul cânepei şi al lânii, depanatul firului de cânepă, depănatul lânii, făcutul iţelor tesut, completate de cusutul prosoapelor şi a altor podoabe populare. Atmosfera este întreţinută cu cantece populare vorbe de duh, ghicitori şi completată cu o masă tradiţională. Prin această activitate culturală se doreşte menţinerea vie a tradiţiei, dar şi promovarea creatorilor populari şi a artiştilor din Tupilati, respectiv transmiterea tuturor acestor valori şi actualelor generaţii .

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]

Alte știri

Sfânta Liturghie la praznicul Înălțării Sfintei Cruci,Biserica Mănăstirii Înălțarea Sfintei Cruci–Brusturi

Dacian

Deschiderea oficială a Zilelor Ion Creangă, la Humulești (1martie 2020)

Dacian

28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România

T.M.S. IMPACT

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor în conformitate cu reglementările GPRD. Accept Detalii..

Politica de confidențialitate.