Videoconferință la ședința Comisiei Tehnice Centrale – Prefectura Neamț

Daniela Soroceanu, prefectul județului Neamț, alături de subprefectul, Doru Nicolae Ungureanu, și membrii Comisiei tehnice județene, a participat ieri 23 mai, de la ora 11, la ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, ședință condusă de ministrului afacerilor interne, doamna Carmen Dan. Activitatea s-a desfășurat în sistem videoconferință, iar în cadrul ei, doamna ministru Carmen Dan a vorbit despre stadiul sarcinilor tuturor instituțiilor implicate pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a procesului electoral, atât în țară, unde vor fi amplasate 18730 secții de votare, cât și în diaspora, unde vor fi amenajate 441 secții de votare. Pentru ca alegerile Europarlamentare și cele privind referendumul să se desfășoare în cele mai bune condiții, Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziție peste 50000 de angajați, care vor asigura un climat de ordine și liniște publică, vor asigura protecția secțiilor de votare în afara acestora, precum și cercetarea incidentelor electorale. Angajații MAI vor asigura și securitatea transportului dosarelor întocmite de Birourile Electorale din țară către Biroul Electoral Central. „Vreau să subliniez că în ziua alegerilor, atribuțiile sunt foarte clar delimitate de lege. Efectivele MAI nu au atribuții cu privire la operațiunile de votare sau la ceea ce se întâmplă în secțiile de votare. Vreau să menționez faptul că organizarea în aceiași zi, atât a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, cât și a referendumului național, este un efort pentru toate instituțiile care au atribuții în acest domeniu. Chiar și așa, am convigerea că votul se va desfășura fără probleme și în deplină legalitate”, a declarat doamna ministru, Carmen Dan.

 

Conținutul website-ului www.tmsi.ro este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site de către T.M.S IMPACT sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, titulari ai drepturilor protejate de lege fiind T.M.S. IMPACT sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Site-urile web care preiau informaţii vor cita sursa informaţiei cu link către site astfel: la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „sursa: www.tmsi.ro", cu link activ către site-ul www.tmsi.ro.

Email: [email protected] / [email protected]